Warsztaty kulinarne dla dzieci " Kuchcikowanie"
Piątkowe zabawy w gotowanie, wyśmienite specjały, bo przygotowane przez dzieci, dobra zabawa, ale też nauka prawidłowego posługiwania się nożem i widelcem, poznawanie zasad panujących przy stole, kulinarne opowieści.
Madland-owe Kuchcikowanie :
wspólna zabawa w kuchni, szykowanie i „wcinanie”
Najbliższe terminy dla dzieci:
15.10 godz.17.00
29.10 godz.17.00
05.11 godz.17.00
19.11 godz.17.00
03.12 godz.17.00 Centrum Przygotowań Świątecznych
17.12 godz.17.00 Centrum Przygotowań Świątecznych
Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa dziecka w zajęciach
Zawsze konieczne potwierdzenie udziału.
Warsztaty Kulinarne dla dorosłych
Proponujemy Państwu Cykl warsztatów kulinarnych, na których będziemy wspólnie poznawać nowe smaki, ciekawe potrawy z różnych zakątków świata, tradycyjną kuchnię polską oraz wiele innych niezwykle ciekawych tematów kulinarnych.
Warsztaty prowadzić będzie Iwona Ludka, pasjonatka kuchni, laureatka wielu konkursów kulinarnych,podróżniczka, autorka wielu oryginalnych przepisów.
Możecie Państwo nauczyć się wielu ciekawych potraw i fantastycznie się bawić!
Zajęcia będą się się odbywać w co drugi weekend każdego miesiąca, w soboty od 10:30 do 13:30 oraz w niedziele od 10:00 do 13:00, w soboty omówimy teorię, a w niedziele wspólnie przygotujemy potrawy i zakończymy wspólnym posiłkiem.Cena za pojedyńczy warsztat 250zł,przy większej ilości przewidujemy rabaty.Cena obejmuje częśc teoretyczną i praktyczną z produktami.
Program warsztatów:
Styczeń
-Karnawał na naszym stole, zimny bufet, sztuka dekorowania potraw
-Rozgrzewająca kuchnia meksykańska
Luty
-Afrodyzjaki na naszym stole, potrawy na Walentynki
-Viva Italia-tajemnice kuchni włoskiej
Marzec
-Zupy na cztery pory roku
-Okryj smaki świata, ciekawostki z różnych stron świata
Kwiecień
Centrum przygotowań świątecznych, trzy weekendy przed Wielkanocą
-Potrawy z jaj
-Baby, mazurki, serniki
-Świąteczne pasztety, mięsa i żury
Maj
-Zielono nam, smacznie, zdrowo, kolorowo-potrawy wegetariańskie
-Lekko, zdrowo, świeżo-zostań kompozytorem sałatek, sosy sałatkowe
Czerwiec
-Zaczynamy grillowanie!!!
-Naleśniki, chłodniki, letnie desery
Wrzesień
-Kuchnia staropolska
-Ziemniak król spiżarni
Październik
-Jesienne smaki na naszym stole
-Paprykowe wariacje-kuchnia węgierska
Listopad
-Sushi na każdą okazję
-Pierogi na wiele sposobów, nie tylko gotowane, samosy, empanda..!
Grudzień
Centrum przygotowań świątecznych, trzy weekendy przed Bożym Narodzeniem
Serdecznie zapraszamy!!!